Om föreningen

Söder om Pershagen, alldeles intill Bränningeviken och Öbacken - Bränninge Naturreservat, ligger Solängens koloniförening. Läget är fantastiskt! Gångavstånd till buss, nära till tågstation och bilväg till Södertälje och Stockholm. Samtidigt ligger området lantligt, med närhet till bad- och fiskevatten och möjlighet att promenera i skog och hagar i det närbelägna naturreservatet. Här finns 60 stugor på lotter som är mellan 370-700 kvm, de flesta är cirka 400 kvm.


Föreningen bildades 1998 och blev ett nytt koloniområde efter att koloniföreningen på Månängen, strax norr om Södertälje, ersattes med Morabergs Handelsplats. Många flyttade sina fina små stugor till Solängen, andra valde att bygga nya stugor på lotterna. Sedan började kolonisterna odla! Nu, 20 år senare, samsas fruktträd, bärbuskar, potatis och grönsaksodlingar med perenner och sommarblommor på de välskötta lotterna.


Området har kommunalt sommarvatten, serviceanläggning, föreningshus, el och sophämtning. I serviceanläggningen finns toaletter, duschar, bastu och tvättmaskin. I Föreningshuset har vi många trevliga gemensamma aktiviteter. Föreningshuset kan även hyras för privat bruk.


Vill du också bli kolonist på Solängen?