Arkiv

Ordförande har ordet - Augusti


Augusti gick fort! Jag tycker det blev en lyckad kräftskiva och bra arbetsveckor för vårt arbetslag. Solängens koncept med arbetslag är väldigt bra. Alla blir engagerade i föreningen och skulle man någon gång inte kunna delta alls kan man alltid betala. När jag berättar om arbetslagen för andra föreningar så är de imponerade

Jag har gått kurs i fiberflätning, som Östra regionen anordnade, i helgen. Nu kan jag ta hand om alla smala blad av Iris, Daglilja, Rabarber m m och fläta snöre av. Jag vill gärna lära mig något nytt varje år och det här var väldigt roligt!

Ser också fram emot att vi får möjlighet att lära oss mer om kompostering den 1/10 kl 14 då Lie-Johan kommer till oss på Solängen och leder en temadag om detta.Save the date!

Jag är så glad över hur mycket som hänt under säsongen här på Solängen! Vi har fått servicehuset målat. Tack alla som bidrog till det!! Ängen är slagen och flera har lärt sig hantera lie.

Flera andra förbättringar har också genomförts eller är planerade att genomföras. Framöver ska vi plantera vår Klematis-samling. Nora plantskola har hittat 12 olika Klematissorter av Magnus Johnson som vi kan plantera på allmänningen.

Vad vill ni lära er framöver? Vad vill ni göra på Solängen? Meddela mig så tar jag med det till Östra regionen och förbundet!

Må så gott alla!


Hälsningar Anneli

Ordförande har ordet Juli


Så har ännu en sommarmånad gått mot sitt slut. På Solängen frodas grönsaker, buskar och bär. Vi har nog aldrig haft så mycket vinbär och hallon som i år!! Vi, jag och Mange plockar och plockar, bjuder hem vänner för att plocka, men det räcker nog till fåglarna också för det är fortfarande fullt på buskarna.


Jag var mycket glad åt att medlemsmötet gick så bra och att alla som deltog kom med så bra och konstruktiva förslag! Att många är delaktiga betyder mycket för mig. Jag har längtat länge på att få bidra till föreningens bästa och få hjälpa till. När jag märker att medlemmarna är delaktiga och kommer med förslag så förstår jag att det är fler som också vill. Jag tänker att om vi lyckas genomföra alla fina förslag så kommer Solängen sticka ut, ännu mer, bland koloniföreningarna!


Ofta kommer samma frågor upp på våra möten. Bilkörning på vägen ner och i området, ordningen på komposten, hur arbetslagen fungerar… Jag har pratat med några som flera medlemmar klagat på kör för fort. Jag kan bara hoppas att man tänker på hastigheten framöver. Hoppas också att alla tar upp direkt med berörda bilförare, när man upplever att någon kör för fort, så vi inte behöver använda mötestid till samma frågor hela tiden.


Jag har också jobbat med att misskött lott ska skötas bättre och helst säljas snarast. Om man tänker sälja så finns det viktig information från förbundet uppsatt på anslagstavlan och på hemsidan (under rubriken köp och sälj) gällande skattereglerna vid försäljning. På anslagstavlan i föreningshuset och hemsidan, (under rubriken bra att veta) finns också detaljplanerna byggloven. Minnesanteckning från mötet finns på samma ställen.


Nu ser jag fram emot att mitt arbetslag har våra fyra veckors arbete, skörde- och loppmarknaden och surströmming/kräftskivan! Augusti blir en rolig månad! Vi ses!

Hälsningar Anneli


Ordförande har ordet Juni


Jag har haft tid att reflektera lite. Har då funderat på vad en koloni är och varför man har en kolonilott?

På wikipedia står det att det är ett stycke mark som används för att odla. Det står också att det är en del av vårt kulturarv. Det känns fint tycker jag. Att få vara med och föra ett kulturarv vidare.

På Solängen har vi inget krav på hur mycket man ska odla som det finns på vissa andra föreningar. Men vi ska ha i minnet att kommunen, som äger marken, låter oss arrendera den för att odla. Odlandet kan handla om grönsaker, rotfrukter, bär, frukt och blommor. Men man odlar också sig själv på kolonin, eller hur? Jag tycker jag utvecklas som människa av att odla och pyssla i trädgården.

Det har jag ägnat senaste veckan åt. Har haft semester. Jag har använt semestern till att lyssna på odlingspoddar och fixa på lotten. Hunnit koka Flädersaft o baka korintkakor på korinterna jag fått från min grekiske svåger. Jättegoda!

Jag har också haft samtal med de medlemmar som har många och starka synpunkter på styrelsen vid våra årsmöten. I lugn och ro har de fått tillfälle att framföra hur de anser att styrelsen ska sköta uppdraget. Jag har lyssnat och besvarat synpunkterna. De säger sig vara nöjda med detta.

Vi är nu överens om att årsmöten framöver behöver ha en mer respektfull ton. De ska upplevas lugnare och mer konstruktiva av alla som är med. För att en förening ska fungera bra behöver många medlemmar komma på medlems- och årsmötet, engagera sig och hjälpas åt. Välkomna därför alla på medlemsmötet den 24:e juli!


Hälsningar Anneli